lauantai 22. joulukuuta 2012

Audiophilia

Pienen pieni materialisti huutaa sisälläni ja käskee minua tekemään vinyylipostaus. Minusta vinyylit on hyvä, parempi ja paras tapa nauttia musiikkia. This is why:

(Ohessa myös makuja mun kokoelmista!! >:3)

1. Kansitaide

Vinyylit vievät kansitaiteet aivan uuteen ulottuvuuteen. Vinyylilevyn pahvikotelo (yleensä 30cmX30cm) luo täydellisen alustan ihastella kansitaidetta viimeistä ja pienintä yksityiskohtaa myöten. Ne on yleensä myös über näyttäviä!


2. Nostalgia

Pienenä ihailin aina faijan vinyylikokoelmaa ja tutkiskelin sen aarteita. Ihanne suuresta vinyyliseinästä (täynnä parasta musiikkia) johtuu varmaan faijasta ja sen höpinöistä.. 


3. Äänenlaatu 

Siitä että onko vinyyleissä parempi äänenlaatu, kuin muissa ääniformaateissa, voitaisiin kinastella vaikka maailman loppuun asti. ITSE pidän enemmän vinyylin syvästä ja muhkeastat analogisesta soundista.


4. BÄNDIN TUKEMINEN

Tänä digitaalisena aikakautena on niin helppoa ladata bändien tuotoksia ilmaiseksi ja vain fanittaa niitä. Minun mieltäni tyydyttää suuresti bändin konkreettinen tukeminen. Tällä tarkoitan siis bändin musiikin tai paitojen ja muun härpäkkeen OSTAMISTA! Vaikka minulla ei ehkä paljoa rahaa olekkaan, annan rahani mielelläni siihen mitä rakastan eli musiikin tukemiseen. Usein vinyylit ovat suoraan kytköksissä bändiin (joskus ei lähellekkään), jolloin rahat menevät varmemmin suoraan bändille.


5. Materialismi

Tunne, kun on avaamassa esim. postipakettia ja saa vinyylin konkreettisena esineenä käsiinsä, on mahtava! Vinyylit ja niiden kuoret ovat minusta myös erittäin kauniita. Menee usein puolikin tuntia, kun ihailen uuden vinyylin kansitaidetta, vinyylejä, niiden uria ja eri värejä.  Usein mukana on myös lyriikat!


6. Tunnelma

Vinyyleitä kuunnellessa tunnelma on aivan erilainen, kuin esimerkiksi CDltä tai koneelta musiikkia kuunneltaessa. Vinyyleitä kuunnellessa voi keskittyä vain musiikkiin ja nauttia hetkestä...

...kunnes täytyy nousta ylös kääntämään toinen puoli!
(tämä usein herättää kuuntelijan ja jaksaa kuunnella toisenkin puolen levystä keskittyneesti)

(Bossk - .1 / .2)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Comment!?!?!?!?!?!?!